Eko dizajn

Slovenski oblikovalci dekorativnih izdelkov in drobnega inventarja:

Pladnji in podstavki: LesnaVesna, Eva Štrukelj

Unikatne posode: tri Lukne, Ana Haberman

Dekorativne tkanine: SOFIA NOGARD, Mija Curk in Boštjan Mljač

Unikatni leseni svečniki: Kreana d.o.o

Unikatni dekorativni izdelki iz blaga: Lenn Alenka Hudale

 

Slovenski izdelovalci ekoloških dodatkov:

Moderno eko masivno pohištvo AMEK Design: Mizarstvo AMEK

Dekorativni leseni dodatki: CIBOS d.o.o, Miha Bogataj

Leseni izdelki  domače obrti – suha roba, ki predstavlja slovensko ribniško identiteto: Rokodelski center Ribnica

 

Trajnostni dodatki za boljše počutje:

Deke: Narejene iz 100% naravnih vlaken (60% bombaž in 40% bambusa), izdelane brez kemičnih in kakšnih drugih dodatkov. Uporabljena viskozna vlakna so narejena iz bambusa po najsodobnejših ISO standardih v pokrajini Yunnan, Kitajska.

Bamboo odeja: Odeje iz tkanine z vlakni bambusa.  V tkanini odeje so bambusova vlakna, ki s svojimi lastnostmi ustvarjajo izjemno prijetno spalno okolje. Bambusova vlakna imajo antistatične in antibakterijske lastnosti ter izredno sposobnost vpijanja vlage. Odeja bo zato vaše telo razbremenila neprijetnih vplivov okolja, z njo se ne boste pregrevali niti potili.

Bamboo zglavnik: Prevleka vzglavnika je narejena iz tkanine z bambusovimi vlakni. Bambusova vlakna imajo antistatične in antibakterijske lastnosti ter izredno sposobnost regulacije vlage. Vaše telo zato razbremenijo stresnih vplivov in zagotavljajo zdravo spalno okolje. Spali boste sproščeno in umirjeno.

Preproge – izdelki s posebnim značajem (100% ročno predena svila, poreklo Indija ter  100% ročno predena volna Gabben Natur, pridobljena iz lastnih ovc kmetov in nomadov, poreklo Iran)Kmetje in nomadi pripovedujejo s svojimi preprogami zgodbe o bogati zgodovini plemenskih tradicij in skoraj arhaičnih načinih življenja. Tako nastajajo prave umetnine z neponovljivim oblikovanim bogastvom. Izročilo se vedno povezuje s trenutnimi vtisi in z dogodki vsakdanjega življenja – ter s pokrajino, kjer se odvijajo. S povezovanjem narave in kulture pripoveduje vsaka preproga svojo lastno zgodbo.

Brisače in kopalni plašči  iz organskega bombaža ohranjajo vso svojo naravno vrednost strukturo in kakovost ter so zdravju in okolju prijazni. GOTS certifikat zagotavlja, da izdelek ustreza strogim zahtevam organske pridelave in nadaljnje obdelave, ki je okolju prijazna in družbeno odgovorna.

Kozmetika: linija Vero biogreen, 100% biološko certificirana.

 

Galerija