Trajnostno bivanje

Ponujamo vam prve ekološke apartmaje v Sloveniji, zasnovane na principih inovativne trajnostne gradnje. S premišljeno izbiro zdravih materialov in principov delovanja bodo postali kraj odkrivanja lepših trenutkov življenja, točka, v kateri se vaš svet stika s svetom narave.
Pri gradnji apartmajev smo uporabili naravne materiale, ki ustvarjajo zdrave bivalne razmere. Vidni deli stavbe so zgrajeni iz lesa, izolacijski material v notranjosti sten pa je iz celuloznih vlaken in opremljen z naravnimi tesnilnimi materiali. Fasada, obložena z lesom, je zgrajena po metodi difuzijske odprte gradnje, kar omogoča, da stavba diha. Vlago v notranjosti uravnava glineni omet.


Vsi vgrajeni aparati sodijo v najvišji energijski razred, v vseh objektih so nameščene energijsko varčne LED sijalke. Za ogrevanje vode in prostorov uporabljamo obnovljiv vir energije − vodo, ki jo črpamo iz globine 80 metrov. 100% porabljene električne energije izhaja iz obnovljivih virov (certifikat - modra energija). V vodnem zbiralniku zbiramo deževnico s streh, ki jo nato uporabljamo za splakovanje sanitarij ter zalivanje zunanjih površin.


Pohištvo apartmajev in skupnih prostorov je iz masivnega neobdelanega, oljenega hrastovega in bukovega lesa slovenskega proizvajalca. Vse uporabljene tkanine so naravnega izvora, brisače, posteljnine in kopalni plašči so izdelani iz ekološkega bombaža. Prostore čistimo izključno s certificiranimi ekološkomi čistili. Inventar krasijo ročno izdelani dekorativni izdelki iz blaga, gline in lesa,  zasnovani s strani slovenskih oblikovalcev.  Gostom Ortenie - apartmajev v naravi je na voljo vsa certificirana ekološka kozmetika ter higijenski dodatki iz ekoloških in reciklirnih metrialov.

Galerija